Test installatie smart maintenance Campione

Testen met Smart Maintenance bij Fieldlab CAMPIONE

Fieldlab CAMPIONE • 7 november, 2022

Fieldlab CAMPIONE bestaat uit een centraal fieldlab waar een testinstallatie staat waar alle CAMPIONE-partners gebruik van kunnen maken om nieuwe technologieën die onderhoud voorspelbaar maken, te kunnen testen.

Het MKB kan in het fieldlab bij Gate2 in Gilze-Rijen gaan experimenteren met de mogelijkheden van Smart Industry (data science, IoT, VR/AR) gericht op eigen ingebrachte casussen, waarna de praktische doorvertaling van Smart Industry naar de eigen organisatie makkelijker wordt. Fieldlab CAMPIONE 2 schenkt aandacht aan de harde kant van Smart Industry (technologie en innovatie) en aan de zachte kant (skills) en organisatorische aspecten (o.a. nieuwe business modellen).

Diverse organisaties zijn binnen het centrale Fieldlab CAMPIONE gestart met testen. Hieronder vind je enkele voorbeelden.

ROC Tilburg en Avans

Studenten van het ROC Tilburg hebben de testinstallatie van het centrale Fieldlab CAMPIONE gebouwd. Het zijn 10 modules van ieder 1,2 m breed, in een RVS lekbak. De piping van deze modules zijn middels klemkoppelingen aan elkaar verbonden. Dit maakt modificatie op een later moment eenvoudig. Ook de elektrische aansturing wordt modulair ingericht. Inmiddels zijn de studenten van Avans druk bezig met de automatisering van het geheel.

NLR

Het NLR heeft kennis van het degradatiegedrag en de levensduur van actuators in de luchtvaartwereld. Onderzocht wordt of deze kennis ook voor pompen en kleppen in de procesindustrie toepasbaar is.

Interman

In de afgelopen periode is er op de testinstallatie een eerste versie van een demo-installatie gerealiseerd: er zijn meetpunten en locatie-ID’s geplaatst. Deze maken het mogelijk aan te tonen dat servicemonteurs daadwerkelijk aanwezig zijn op de plek waar ze beweren te zijn. Daarnaast kunnen deze tags door de koppeling met de software ook specifieke instructies geven zodra ze gescand worden.

Metratronics

Metatronics ontwikkelt een netwerk waardoor het mogelijk is om data in het veld te verzamelen en door te sturen. Er is inmiddels een standard LoRa-module en een LoRa Semtech chip ontwikkeld die op alle verschillende devices ingezet kan worden en GPS-, vochtigheids- en temperatuurmetingen kan uitvoeren.

Ericsson

Ericsson heeft twee belangrijke zaken opgeleverd: een live working demo waarmee data kan worden ontsloten vanuit de laatste generatie draadloze trillingsensoren van partner AB en een IoT cloud-omgeving waarmee data kan worden gedeeld.

Testinstallatie Fieldlab CAMPIONE

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van de testinstallatie? Bekijk dan de video hieronder:

HubSpot Video

 

Fieldlab CAMPIONE

logo

De inhoud van dit artikel in verzorgd door: Fieldlab CAMPIONE

Neem voor meer informatie contact op met: info@smartindustry.nl