| Leren, ontwikkelen en opleiden

Workshops: ontdek hoe je een lerende organisatie ontwikkelt

Smart Industry • 24 september, 2020

Succesvolle organisaties weten zich continu aan te passen aan veranderende omstandigheden. Hoe krijgen ze dat voor elkaar? Eén ding is zeker: er heerst een sterke leercultuur. In een nieuwe serie workshops van Smart Industry ontdek je hoe jouw Hub, Fieldlab of bedrijf een lerende organisatie wordt. Trainer Monique Mulder reikt een praktische aanpak aan. Daarmee kun je zelf aan de slag én inspireer je anderen als ambassadeur van een positieve leercultuur.

De waarde van een lerende organisatie 

Wat kenmerkt een lerende organisatie? Bijvoorbeeld dat er nieuwsgierigheid in de lucht hangt. Dat nieuwe kennis of ideeën uitgeprobeerd en toegepast worden. Dat er wordt geëxperimenteerd met nieuwe innovaties. Dat nieuwe technologieën snel worden omarmd en succesvol worden ingezet.

Er wordt niet alleen geleerd tijdens trainingen of cursussen. In een lerende organisatie gaan werken en leren hand in hand. Zo verspreiden nieuwe kennis en nieuwe ideeën zich, en daarmee wordt de organisatie wendbaar en toekomstbestendig. “Je kunt de meest vernieuwende instrumenten en tools in huis hebben, maar als er geen positieve leercultuur heerst in je organisatie, kom je er niet ver mee,” zegt Monique Mulder.

Leren hoe je een leercultuur bouwt

Monique is transitiemanager bij Innovam, het opleidingsinstituut voor de mobiliteitsbranche. Daar staat zij al jaren in de voorhoede bij de omslag van specialistische afdelingen naar multidisciplinaire, zelforganiserende teams. Met succes.

In een serie van vijf workshops ( in de periode van november t/m februari) deelt Monique haar ervaringen en praktische tools. “Samen met andere deelnemers ontdek je hoe je een leercultuur in gang zet en doorontwikkelt. Zodat je goed geëquipeerd bent om er in jouw Hub, Fieldlab of bedrijf mee aan de slag te gaan.”

Wat de workshops je opleveren

Na deze vijf sessies…

  • heb je een concreet plan voor een positieve leercultuur in jouw Fieldlab of bedrijf
  • begrijp je welke activiteiten bijdragen aan de ontwikkeling van de leercultuur
  • ben je in staat om de basics van het leren over te brengen op collega’s
  • kun je effectief adviesvaardigheden inzetten bij de uitvoering van je plan

Praktische kennis op meerdere niveaus

“Er zitten zoveel facetten aan een leercultuur,” vertelt Monique. “Op verschillende niveaus. Bijvoorbeeld individueel: hoe blijf je iemand uitdagen op het werk, hoe kan diegene zich blijven ontwikkelen, hoe léért iemand eigenlijk? Maar ook op teamniveau: welke rol speelt leren binnen samenwerking en leiderschap? Hoe zorg je ervoor dat een team zich blijft ontwikkelen? Daarnaast is de vraag wat je op organisatieniveau kan doen. Daar gaan we ook mee aan de slag.”

Praktische kennis op meerdere niveaus

Wil je leren wat je kunt doen om de leercultuur in jouw Hub, Fieldlab of bedrijf te stimuleren? Doe mee aan de vijf workshops. Ze beslaan elk twee uur en vinden dit najaar plaats door het hele land. Wees er snel bij.

 

j-kelly-brito-PeUJyoylfe4-unsplash
Leercultuur Inspiratieprogramma

Ontdek hoe je een lerende organisatie ontwikkelt

Inschrijven Leercultuur Inspiratieprogramma
Picture of Smart Industry

Smart Industry

logo

Voor meer informatie, neem contact op met: info@smartindustry.nl