'One piece flow' als sleutel tot groei

BOOST Smart Industry • 21 april, 2021

Groeien door Smart Industry doe je niet alleen door technische innovatie. Lees in dit blog hoe Itter nu werkt met een geautomatiseerde productie waarbij minimale omsteltijden maakt dat ook enkelstuk productie mogelijk is en zelfs exportkansen biedt.

Een sessie met het hele personeelsbestand over smart industry was voor Itter in Hardenberg een cruciale stap. Na die sessie, waar directeur Frank Wiersma nogal tegenop zag, zijn de verdere stappen hem meegevallen. “Er was gelukkig weinig weerstand tegen verandering. Iedereen ziet de noodzaak en denkt mee.” Waar staat Itter nu en hoe kijkt het bedrijf vooruit?

De afgelopen periode is grote vooruitgang is geboekt. “We zijn al aardig ver gevorderd met slim produceren”, stelt directeur Wiersma vast. “We hebben iedereen gesproken en aan het denken gezet. We werken nu met een geautomatiseerde productie, waarbij we overdag de opdrachten in de machines invoeren, zodat die ook 's nachts doorgaan met het uitvoeren van het werk.”

Minimale omsteltijd

Er moest het nodige gebeuren om zover te komen. Wiersma: “We hadden een opleidingsstructuur nodig, want scholing is voortaan een structureel onderdeel van de doorontwikkeling van het bedrijf. We hadden gelukkig al een platte organisatie. Die is nodig om in toolbox meetings te overleggen over nieuwe investeringen. Daarnaast draagt een platte organisatie bij aan een prettige werkomgeving. De mensen die het werk elke dag uitvoeren, weten immers het best hoe het nog beter kan: wat doe je wel wat doe je niet? Welke producten ga je geautomatiseerd produceren en hoe pak je dat aan? Welke nieuwe gereedschappen zijn er nodig?” 

Het antwoord op die vragen is een kwestie van marktbehoefte koppelen aan de eigen competenties. Wiersma: “Bij ons is dat 'one piece flow'. We willen kunnen werken met series van één, zonder voorraden. Dat vraagt om omstellen van machines vrijwel zonder intsteltijd en -kosten.”

Hierop heeft Itter zich in de oplossingen geconcentreerd, met voorinstellingen voor de machines en mallen die gereed zijn voor de producten. Wiersma: “Normaal heb je voor elk product nieuwe nulpuntmetingen, nu hebben we dat eenmalig gedaan en kunnen we voortaan zonder dergelijke stappen beginnen met produceren. Hoe complexer de onderdelen en samenstellingen zijn, des te meer tijd in- en omstellen normaal gesproken vergt. Daar ligt het grootste voordeel van snel opstarten; dat is wat Smart industry ons brengt.”

Exportkansen

Itter werkt nauw samen met trouwe klanten en partners. “Die kunnen we dankzij de nieuwe manier van werken beter bedienen”, zegt Wiersma. “Zij kunnen op ons blijven vertrouwen voor de levering van complexe onderdelen volgens specificatie en tegen een goede prijs.”

Daarnaast ligt er een potentiële nieuwe markt. Wiersma: “We zijn nu in staat met hetzelfde aantal mensen meer te doen. We zien kansen om werk aan te trekken uit het buitenland.” En dan doelt hij vooral op het land dat op één kilometer van het bedrijfspand ligt, het land waar de discussie over 'industrie 4.0' begon. “Bij onze oosterburen lopen de MKB-toeleveranciers gemiddeld achter op de Nederlandse. Een klein bewijs daarvan is een prijs die wij van een klant in Zuid-Duitsland hebben gekregen. Collegabedrijven daar begrijpen niet hoe wij produceren. Het verschil is, dat wij in Nederland eerder de urgentie van verandering zijn gaan voelen. Veel Duitse bedrijven konden toen nog teren op een bloeiende automobielindustrie.”

Daarnaast is er een verschil in ketenbenadering. In Duitsland doen  bedrijven soms nog vrijwel alles zelf. Wiersma vertolkt het typisch Nederlandse standpunt: “Als gespecialiseerde toeleverancier hebben wij ons volledig toegelegd op de verspaning van aluminium componenten. OEMs die dat zelf doen, hebben dure machines in huis die maar een paar uur per dag draaien.” Het betekent al met al dat smart industry Nederlandse bedrijven kansen biedt in Duitsland. En daar zit ook een mooie sociale kant aan, zeft Wiersma: “Doordat we zijn gegroeid, konden we de medewerkers die de omslag moeilijk maken, inzetten op andere taken.” 

 

Download de case study van Itter

Wil je het hele verhaal van Itter lezen? Download dan hier de casestudy.

Download case study
Picture of BOOST Smart Industry

BOOST Smart Industry

BOOST, dé navigator voor een slimme en schone industrie

logo

Dit artikel is verzorgt door Boost Smart Industry Oost www.boostsmartindustry.nl

Voor meer informatie, neem contact op met: annet@boostsmartindustry.nl