Skip to content

Beëindig frustraties met ketenbeheer vanuit de cloud

Een cloudoplossing voor de engineeringketen helpt om alle activiteiten rondom productinnovaties strak te managen. Vanaf het idee tot de realisatie. Het doel: productinnovaties sneller, binnen budget én tiptop op de markt brengen. Maar natuurlijk ook, minder frustraties. Welke? Laten we eens kijken!

Geen overzicht van alle gegevens

Zonder een geïntegreerd systeem heb je een verzameling van toepassingen die één specifiek probleem goed lossen, maar niet gestroomlijnd met elkaar samenwerken. Ondertussen wordt de markt steeds complexer en worden data-analyses uitdagender op basis van het versnipperde informatielandschap.

Volgens onderzoek van F5 (2016) gebruiken de meeste bedrijven (50 %) tussen de 1 en 200 verschillende applicaties, de rest gebruikt er zelfs meer … Ongeveer 9% van de bedrijven valt zelfs in de categorie “zoveel [applicaties] dat ik ze niet kan tellen”.

Heb je dan nog overzicht op wat er gebeurt binnen het bedrijf? Zijn alle systemen aan elkaar gekoppeld? Zo ja, op basis van de juiste metadata? Je denkt dat alles goed gaat, maar dat weet je niet helemaal zeker en effectief reageren op onverwachte ontwikkelingen is een opgave!

Geen toegang tot belangrijke processen en gegevens

Zijn er partijen die belang hebben bij toegang tot CAD bestanden van Engineering? Denk aan Inkoop, Marketing, Sales, IT, Finance, HR, management, leveranciers en meer. Voor maakbedrijven is de CAD software het hart van de operatie, maar de meest actuele informatie is alleen beschikbaar voor de engineers. En zelfs zij moeten nog wel eens een paar uur zoeken voordat ze een specifiek model teruggevonden hebben.

Verloren productiviteit

Wat is er nu frustrerender dan het missen van een belangrijke deadline, als dat voorkomen had kunnen worden? Klanten verwachten dat leveranciers steeds sneller leveren, tegen lagere kosten. Hieraan voldoen is niet alleen nodig om te groeien als bedrijf, maar simpelweg noodzakelijk om te blijven bestaan.

Productiviteit gaat verloren als:

  • belangrijke bestanden kwijt zijn en opnieuw ontworpen moeten worden;
  • door gebruik van een verkeerd bestand er een fout in het eindproduct zit;
  • planningen van afdelingen niet goed op elkaar zijn afgestemd doordat er geen inzicht was in elkaars projectinformatie;
  • beslissingen op zich laten wachten doordat partijen binnen of buiten de organisatie geen toegang hebben tot relevante informatie.

Minimale samenwerking

Met een sequentiële workflow zijn andere afdelingen blind voor de voortgang van een project tot het af is. Gaat de volgende afdeling ermee aan de slag, dan heeft de vorige afdeling er geen zicht meer op. Je verliest tijd aan het updaten van data, de voortgang controleren en eindeloze mails. Ondanks al die moeite leeft het gevoel dat iedere partij in de concept-, design-, engineering-, productie- en onderhoudsfasen geïsoleerd aan het werken is.

De oplossing: ketenbeheer in de cloud

Herken je jezelf in bovenstaande frustraties? Dan kan het de moeite waard zijn om je Engineeringketen naar de cloud te brengen. Stakeholders kunnen zo altijd en overal samenwerken waarbij iedereen hetzelfde beeld heeft.

Productontwikkeling wordt steeds meer verbonden. Een geïntegreerde oplossing met koppeling van je CAD-software kan de zon weer door de wolken laten schijnen.

Expertise

Neem contact op met onze Smart Industry experts

Smart Industry

Onze experts