financiering voor digitaliseren industry

Financiële regelingen om digitalisering te stimuleren

Smart Industry • 12 april, 2023

Wil jij aan de slag met digitalisering en zoek je hier financiële steun voor? Dan is dit artikel zeker interessant om te lezen.

Om als onderneming te kunnen digitaliseren en innoveren, is er vaak een behoorlijke investering nodig in mensen, machines, ontwikkelingen of andere middelen. Gelukkig zijn er veel financiële middelen beschikbaar waar je gebruik van kunt maken om je ambities mogelijk te maken. Deze middelen zijn zowel landelijk als regionaal beschikbaar via verschillende kanalen.

In dit artikel hebben we een overzicht gemaakt van verschillende actuele regelingen die jouw digitaliseringsslagen financieel kunnen ondersteunen.

Financiële regelingen voor starters en innovaties

Naast bovenstaande regelingen kan je ook hulp inschakelen van van de gratis Innovatiemakelaars van Holland High Tech. Zij adviseren en begeleiden hightech MKB op het gebied van innovatie en ontwikkeling.

Aanvraag innovatiemakelaar MKBCirculaire regelingen

Financiële regelingen voor internationale initiatieven

Dealen met hoge grondstofprijzen (23)

Regelingen voor leren en ontwikkelen

Ben je op zoek naar meer financieringsregelingen die je ondersteunen met het opleiden en omscholen van personeel? Neem dan een kijkje op de website van Katapult. Hier kun je met de filter selecteren met welk type organisatie je een subsidie aan wilt vragen en welke doelstelling jullie met de samenwerking willen bereiken.

Naar de financieringsregeleing van KatapultRegionale ondersteuning

Als onderdeel van het Digital Europe Programme wordt voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) een netwerk van digitale innovatiehubs (EDIH's) opgezet dat alle regio’s van de Europese Unie bestrijkt. Deze EDIH’s worden ingezet om digitalisering van de regionale economie te versnellen en verbreden. Ondernemers krijgen via de EDIH snel toegang tot testfaciliteiten, kennisinstellingen, experts uit het partnernetwerk en financierings- en internationaliseringsmogelijkheden. Dit alles met als doel de digitaliseringstransitie in de industrie, zorg en agri- & food te versnellen. 

Nederland krijgt vijf EDIH’s. Deze EDIH’s richten zich op mkb-ondernemingen en midcaps in de maakindustrie, agrifood, glastuinbouw, haven & maritieme industrie, hightech, space en medische technologie. Ondernemers kunnen bij hun regionale EDIH terecht voor advies over kennis en vaardigheden, testfaciliteiten, financiering en internationalisering. 

EDIH netwerkFinanciële regelingen regio Oost

BOOST Smart Industry biedt ondernemers in de oostelijke regio verschillende regelingen om de volgende stap in digitalisering te ondersteunen. Zo zijn er analyses en financieringsgesprekken mogelijk om de haalbaarheid van een plan te toetsen, maar is er ook financiële steun beschikbaar waarmee je extra capaciteit en expertise kan inhuren om een frisse blik te krijgen op jouw idee. Meer informatie over deze ondersteuning is te vinden op: boostsmartindustry.nl-haalbaarheid

En met de BOOST Smart Industry Vouchers 2023 krijgen ondernemers in Oost-Nederland die aan de slag willen met Smart Industry een duwtje in de rug om stappen te zetten op het gebied van digitalisering en circulair ondernemen. Meer informatie hierover vind je op: boostsmartindustry.nl/vouchers 

Ontwerp zonder titel (26)-1
Smart Makers Academy

Wil jij de digitale skills van je mensen ontwikkelen en de arbeidsproductiviteit verhogen?

Bekijk het aanbod van korte leertrajecten
Picture of Smart Industry

Smart Industry

logo

De inhoud van dit artikel is verzorgd door: www.smartindustry.nl

Voor meer informatie, neem contact op met info@smartindustry.nl